روستاي عبدآباد ABD-ABAD

     روستاي عبدآباد در فاصله‌ي 22 كيلومتري جنوب غربي شيروان واقع است كه از طرف شمال به روستاي توده و از طرف جنوب به روستاي شيرآباد و كلاته‌‌ بندار زوارم و از شرق به روستاي حسين‌آباد و از غرب به روستاي شوريك محدود مي‌شود اين روستا 199 خانوار و 1049 نفر جمعيت دارد و مردمش به زبان تركي تكلم مي‌كنند. عبدآباد جزءدهستان زوارم است. روستاي عبدآباد در گذشته خان‌نشين بوده و شاهرخ‌خان و فرخ‌خان در اين روستا حكمراني داشتند. در داخل زو و مجاور باغ شاهرخ‌خان آثار و ابنيه‌ي قديمي مشاهده مي‌گردد كه اهالي آن را گبرخانه مي‌گويند و قدمت آن به سالهاي خيلي قبل مي‌رسد و در كنار همين خرابه‌هاي باقيمانده آثار قبرستان قديمي بزرگي وجود دارد كه نشان مي‌دهد در روزگاران سابق، عبدآباد، آبادي بزرگي بوده است و به خصوص اين روستا داراي باغ باصفايي به نام چهار باغ يا باغ ملي نيز بود كه در حال حاضر زيبايي و سبز و خرمي سابق خود را از دست داده است. در عبدآباد علاوه بر اهالي بومي كه به زبان تركي صحبت مي‌كنند. طوايفي از دهستان شيخ‌اميرانلو و ميلانلو و غيره نيز به مرور به اين روستا مهاجرت كرده و با خريد زمين در آنجا اسكان يافته‌اند.

     تقسيم زمين در عبدآباد به صورت «من» انجام مي‌گيرد و آب مزروعي كشاورزان از رودخانه زوارم و چاه عميق تأمين مي‌گردد البته روستاي عبدآباد داراي چندين چشمه‌ي كوچك نيز هست و آب آشاميدني مردم از چشمه‌ي شخلي تأمين مي‌گردد.

     محصولات عمده‌ي عبدآباد شامل: گندم، جو، كشمش، گردو، بادام و فرآورده‌هاي  دامي و صنايع دستي آن قالي بافي است. در اين روستا قبري هست كه گويا مرد عالمي به نام شيخ‌پير در آنجا دفن است و مورد احترام اهالي است. مرحوم ابراهيم بيك معروف به ابراهيم بلشويك مرد رك‌گو و با نفوذكه مدتي نيز در شوروي زندگي كرده بود از چهره‌هاي شاخص اين روستا بود كه در وقايع خداوردي سردار و جنگ امير‌حسين‌خان و  علي‌خان‌بيگ بيچرانلو او نيز نقشي داشته است. محمد يمين بخشي معروف كه اشعار تركي را با صداي بسيار گيرايي با نواي دل‌انگيز دوتار مي‌آميخت نيز اهل همين روستا بود. امكانات عبد‌آباد در شرايط فعلي شامل: راه‌شوسه، سرويس اياب وذهاب، دبستان، پاسگاه ژاندارمري، آسياب، لوله‌كشي آب، مسجد، حمام، پست، تلفن، خانه بهداشت، و شوراي ده است.

مقيمي، محمد اسماعيل، جغرافيايي تاريخي شيروان.